EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.

EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.

EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.

EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.

EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.

EMGF

EMGF

PROGRAM Corporate Headquarters

SIZE 3,200 sf

LOCATION Winter Park, FL

DESIGN

This 3,200 square foot interior renovation functions as the headquarters of a local philanthropic organization and museum administration that has maintained a presence in Winter Park, Florida for decades.  The office layout of the space supports a series of asset managers which handle both the fiscal and real property of the foundation.  Although this layout consists entirely of private offices and support spaces, the elements of the architecture aim to present transparency while accommodating the privacy needs of the foundation’s business activities.

The existing space features a series of large windows at one side which overlook a courtyard.  Capturing and channeling the natural light into the interior was key to the success of interior spaces.  A 55’ all-glass wall system separates the offices from the central circulation space yet allows for expansive views of the interior from end-to-end.  The horizontal expanse of this wall coupled with a hard ceiling which runs continuously throughout the central space reinforce the museum-quality of the fit and finish of the space and supports the image of the foundation in a modern, sophisticated setting.

A restrained yet modern materials palate facilitates maintaining an abundance of natural light for primary lighting of the interior.  Rigid control of minimal modern architectural detailing is present in the carefully coordinated transitions from one finish to the next.  The low-profile glazing channel of the all-glass wall system subtly marks the transition from tiled floor of the central space to the carpet of the private office. The horizontal proportion of the space is further reinforced by the running bond of rectilinear floor tile.  Cast-in-place gypsum recessed lighting fixtures reinforce the monolithic purity of the continuous hard ceiling.  The warm color of maple millwork complements the cool blue of the glass walls.

By adroitly controlling the materiality and details of modern architecture the design of the foundation’s headquarters maintains a sophisticated presence yet preserves the transparency and sensitivity of the foundation’s business activities.